Redesignen van componenten

De technologie

Wist u dat een geprint onderdeel dezelfde sterkte kan hebben als bv. Een stalen onderdeel? Met 3D printing gebruikt men versterkte filamenten, die de stevigheid van staal kunnen benaderen.  3D printing is een voorbeeld van additive manufacturing. Een voorbeeld van subtractive manufacturing is CNC frezen. Hierbij vertrekt men van een volume waar men materiaal van weghaalt, en er een hoop afval achterblijft. In tegenstelling tot subtractive manufacturing heeft additive manufacturing geen of weinig afval.

Een case

Een uitgefreesd verbindingsstuk werd uitgepuurd tot een model waar alleen de structurele massa overblijft. Het overtollig materiaal heeft hier geen functie. Het materiaal kan bespaard worden en er is geen afval na de productie. Het onderdeel is slimmer en meer rendabel voor de klant.

Waarom iDNA?

Doorheen de jaren hebben we de evolutie van 3D-printing zelf meegemaakt. Bij bijna elk project gebruiken we 3D print onderdelen voor verificatie. Onze kennis over 3D printing houden we in het achterhoofd tijdens het ontwikkelen of redesignen van onderdelen. Door de combinatie van kennis en skills wordt er geen tijd verloren aan exploratieve ondernemingen met betrekking tot het 3D printen.

Kostreductie

Wij onderwerpen het onderdeel aan een product-scan. We kijken hierbij naar: Wat heeft het onderdeel structureel nodig? Kan dit met minder materiaal? Hoe kunnen we dit onderdeel nog slimmer maken? Hoe kan het geprint worden? Welk materiaal en printtechnieken worden hier best voor gebruikt?

Het resultaat?

Een uitgepuurd onderdeel, die aan dezelfde én meer functies kan voldoen als voordien. De kostprijs daalt en de oplage kan on-demand aangevraagd worden. Zo hoeft u niet met een gigantische stock aan onderdelen te zitten.