iDNA 7 stappenplan

Het stappenplan schetst onze werkmethode van a tot z.
Wat niet wegneemt dat u erin kan stappen vanaf eender welke letter van het alfabet.

Haalbaarheidsstudie

Wat zijn de levenskansen van uw productidee? Uw idee voor een nieuw product moet een aantal toetsen doorstaan.

Uw idee voor een nieuw product moet een aantal toetsen doorstaan. Bestaat er al iets gelijkaardigs? Overtreedt het geen bestaande patenten? Hoe groot is de relevantie? Is er een markt voor? Is het rendabel? En zoja: komt het in aanmerking voor subsidies? We zoeken het voor u uit.

Strategisch advies

Waarom niet profiteren van onze jarenlange ervaring en expertise? We overlopen samen met u het hele traject, van concept tot het effectieve gebruik.

U wil ons inschakelen als onderzoekspartner bij een innovatieproject? Als Vlaamse kmo kunt u via ons een beroep doen op subsidie van de overheid. In het kader van de KMO-portefeuille kunt u subsidie aanvragen bij het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). U moet zich eerst registreren als Vlaamse kmo en de subsidieaanvraag moet binnen de twee weken na de start van het project gebeuren via de website www.kmo-portefeuille.be. De subsidie voor een haalbaarheidsstudie bedraagt 40% van de kosten tot een maximum van 20.000 euro per jaar.

Erkenningsnummer: DV.S215207
Pijler: Strategisch Advies
Domein:Algemeen domein

Conceptfase

Zie uw productidee tot leven komen. Verschillende productontwerpen worden in deze fase tegen elkaar afgewogen.

We overlopen samen met u het hele traject, van concept over uitwerking, productie, distributie en commercialisering tot het effectieve gebruik. En zelfs daarna. Daarbij staan de gebruikers centraal. Wat kan beter? Goedkoper? Welke nieuwe technologieën en materialen zijn beschikbaar? Vanuit onze expertise begeleiden we u bij elke stap.

Risicobeheersing en kritische evaluatie

Een genadeloze doorlichting waar uw product sterker uitkomt. Sterkteberekeningen en testmodellen brengen de zwakke schakels aan het licht.

Het gekozen ontwerp wordt verder kritisch bekeken. Van technische en ergonomische aspecten tot en met de eerste prijsinschatting. Waar zitten nog zwakke schakels? Welke onderdelen zijn het meest vatbaar voor slijtage? Wat kan er productietechnisch mislopen? Sterkteberekeningen en testmodellen brengen soms nieuwe elementen aan het licht. Remediëren doen we liefst nog voor de problemen zich voordoen en voor de eerste lijn op papier wordt gezet.

Styling en engineering

Beleef het harmonieuze huwelijk van techniek en esthetiek. De finale vorm krijgt nu de volle aandacht. Eerst in 3D-beelden, daarna ook tastbaar.

De finale vorm krijgt in deze stap de volle aandacht. Eerst in 3D-beelden via CAD, daarna eventueel uitgewerkt als 3D-print. Maar naast het visuele en esthetische aspect blijft het functionele element zeker zo belangrijk. Elk ontwerp wordt dan ook opnieuw onderworpen aan doorgedreven sterkteanalyses en testopstellingen en verder in detail uitgewerkt.

Prototypes en assemblage van kleine reeksen

We bezorgen u graag tastbare resultaten. Om de functionaliteit te testen, assembleren we ook pilootproducten in eigen atelier.

Eerste modellen of onderdelen vervaardigen kan snel dankzij 3D-printing of gietvormen in siliconen of prototypes in staal. Om grondig de functionaliteit te testen, assembleren we ook pilootproducten in eigen atelier. Zelfs in dit stadium komen we zo soms tot nieuwe inzichten en verbeteringen. Want productontwikkeling is een continu proces.

Industrialisatie

Zelfs voor uw bandwerk leveren we geen bandwerk. Een ontwerp is pas af als het is beschreven in een uitvoerige productiedossier.

Een ontwerp is pas af als we tot in detail voor elk onderdeel hebben beschreven welke materialen, welke afwerking en welke toleranties nodig zijn voor de productie ervan. Het kleinste moertje staat vermeld in het uitvoerige productiedossier. Net zoals elke stap van het montageproces. Ook dat onderwerpen we nog eens aan een kritisch en systematisch onderzoek door middel van een Design & Process FMEA.